הנחירות קורות כאשר הזרימה של האוויר נחסמת בצורה פיזית. ישנם הפרעות שונות בזרימה של האוויר אשר יכולות להגיע בעזרת שילוב של כמה גורמים שכוללים, סתימה בדרכי הנשימה מהאזור של האף. יש אנשים שנוחרים רק בעונות מסוימות שגורמות להם אל אלרגיות, או מתי שיש להם דלקת בסינוסים. מצב דומה שכזה יכול להיגרם גם בגלל טונוס שרירים שהוא נמוך אשר נמצא בתוך הגרון וגם בלשון, לפעמים, השרירים אשר נמצאים בגרון ובלשון רפויים מדי. במצב הזה בעצם קורית קריסה חזרה אל תוך דרכי הנשימה. רפיון וגם חולשה כללית של השרירים יכולים להגיע מתוך שינה גם, או בגלל צריכה גבוהה של אלכוהול או משימוש מרובה בכדורי שינה.
התקן דנטלי
התקן דנטלי הוא מכשיר שנעשה באופן אישי לכל מטופל על פי הנתונים האישיים אשר יש בפה שלו. יש מכשיר אשר מורכב משתי פלטות דקות שהן מחוברות ביניהן בעזרת מנגנון אשר מאפשר את הקידום של הלסת התחתונה במידה הנדרשת. יש מכשירים שיש להם כמה מנגנונים שונים. המכשיר מיועד בשביל טיפול בנחירות וגם בתסמונת דום נשימה בשינה מדרגה קלה עד לבינונית. אפשר להשתמש במכשיר גם באנשים אשר סובלים מתסמונת דום נשימה בדרגה קשה וזאת רק אם הם ולא הסתגלו אל הטיפול ב CPAP או שכל הפרוצדורות הכירורגיות אשר עשה נכשלו.
מה עושה ההתקן הדנטלי?
התקן הדנטלי הוא פתרון לנחירות מושלם. הוא מקדם את הלסת התחתונה קדימה ועל ידי הפעולה הזאת הוא מרחיב את כל דרכי הנשימה העליונות בזכות קידום שלם הלשון ,מתיחה של החך הרך, ומאפשר כמובן מעבר של אוויר קל יותר אשר מקל לגמרי על הנשימה. ההתקן הדנטלי הזה מיועד להרכבה בזמן השינה והוא מאפשר גם את התזוזה של הפה, דיבור וגם לשתות. על פי הספרות הרפואית , הסיכויים של ההצלחה הם גבוהים יותר מ 90% ! , במקרים הקלים והם עומדים על מעל לשישים אחוזים במקרים הקשים, וזאת לאחר עשרות ואפילו מאות רבות של מחקרים שמוכיחים את היעילות של המכשיר. מאושר לשימוש על ידי הרשות האמריקאית של המזון והתרופות.
תהליך התאמת ההתקן
שלב הראשון, המטופל מגיע אל רופא השיניים בשביל שיחה ראשונית ולבדיקה מלאה של המבנה של הלסת, הלשון והענבל. כאשר צריך, המטופל נשלח אל צילומי שיניים או למעבדת שינה, בשביל לבדוק מה היא באמת רמת החומרה. אם המטופל הזה נמצא מתאים אל שימוש יום יומי בהתקן הדנטלי והוא כמובן גם מעוניין בכך, רופא השיניים לוקח את המידות של הלסתות שלו והוא שולח אותן אל טכנאי מעבדה, אשר עשה הכשרה מיוחדת, והוא מייצר את ההתקן. כעבור כמה ימים, כאשר המטופל מגיע לקחת את ההתקן, הרופא שיניים מלמד אותו בעצם כיצד להניח את ההתקן ואיך לתחזק אותו. בנוסף, הרופא את המטופל כמה תרגילים של פיזיותרפיה, אשר אותם מומלץ לבצע בבקרים, בשביל לשחרר את הלסת ולמנוע כאבים.
Comments