top of page
מערכת לבריאות

קלנועית רגילה או מתקפלת?

נתחיל מהשאלה הבסיסית ביותר – מהי קלנועית ? מדובר בעצם על כלי רכב לכל דבר, לעיתים מדובר על כלי רכב המיועד לאדם אחד, לעיתים לשני אנשים – קלנועית עובדת על חשמל. לרוב השימוש בקלנועית ייעשה בנסיעה ממקום למקום, קרובים יחסים. אין צורך ברישיון נהיגה בכדי לנהוג בקלנועית, יש בשוק סוגים רבים של קלנועיות ולכן חשוב לדעת מספר דברים טרם הרכישה.


אישה רוכבת על קורקינט חשמלי

מי צריך לרכוש קלנועית?

מדובר על אופציה שתתאים בעיקר לאנשים מבוגרים, כאלו שמתקשים ללכת, אנשים עם מוגבלויות או אנשים הנמצאים בתהליכי שיקום. כאמור, הם יכולים גם להתאים שאנשים רוצים לנסוע ממקום למקום, במרחקים קצרים.


קלנועית – קווים לדמותה

כשמדובר על קלנועית מדברים על מספר סוגים מרכזיים:

  • קלנועית מיני: קלנועית מסוג זה מיועדת יותר לנסיעה בתוך מבנים אך יכולה גם להתאים לנסיעה בתוך על מרצפות/מדרכות או באופן כללי לסביבה עירונית הנחשבת מסודרת יותר. ניתן למצוא בתוך קטגוריה זו, דגמים שיכולים להגיע גם ל- 20 ק"מ לערך.

  • קלנועית מיקרו: קטגוריה זו עוסקת בקלנועית הנחשבת קטנות מצד אחד וקלות במיוחד מצד שני. סוג זה דומה מאד לקלנועיות מיני וגם הן מתאימות לנסיעה בסביבה עירונית ובתוך מבנים.עם זאת, השוני בין השניים הוא טווח הנסיעה עד 15 ק"מ לערך.

  • קלנועית מתקפלת – קלנועית מסוג זה הן לרוב יהיו קלות משקל אך ההבדל הכי משמעותי שהן בעלות יכולת להתקפל, מה שמאפשר להן להיכנס לתא מטען של הרכב, ומעבר לכך הן גם לא צריכות שימוש ברמפה מה שהופך את השימוש בהן לפרקטי ונוח במיוחד.

  • קלנועית מידי – אלו קלנועיות שנעות בטווחי נסיעה בין 25 ק"ג עד 50 ק"מ לערך. קלנועיות אלו מתאימות לנסיעה במקומות יותר כפריים, מדשאות, שבילי עפר וכיוצא בכך.

  • קלנועית זוגית – אם מחפשים לנסוע עם בן/בת זוג, הרי שקלנועית זוגית תהיה הכתובת. לרוב, קלנועיות זוגיות יהיו בעלי מהירות רבה יותר. חשוב לקחת בחשבון שקלנועיות אלו, לעומת קלנועיות בעלות מושב בודד, יהיו גם יותר יקרות במחיר.

מה חשוב לדעת בעת בחירת קלנועית?

יש מספר נקודות שחשוב לשים עליהן דגש, ולא לוותר עליהן כשמדובר על בחירת הקלנועית.

  • בטיחות: מדובר על שיקול שאסור להקל בו ראש. יציבות הקלנועית היא קריטית (לכן, פעמים רבות אנשים מעדיפים להוסיף עוד כסף ולרכוש קלנועיות בעלות 4 גלגלים ולא 3, הידועות כפחות יציבות). יש לוודא שלמוצר יש מונע התהפכות, הגלגלים מספיק רחבים ואיכותיים וכמובן – שלמוצר יש מערכת בלימה.

  • נוחות – גם אם מדובר על אדם שנוסע מעת לעת בקלנועית ועל אחת כמה וכמה אם מדובר על אדם שנוסע לעיתים קרובות מאד, הרי שחשוב מאד שיהיה לו נוח לשבת בקלנועית. המושב צריך להיות רחב וארגונומי, בהתאם למידותיו של הרוכש, כפות הרגליים צריכות להיות מונחות בצורה נוחה, הקלנועית צריכה להיות בעלות אופציה של כוונן הידיות לגובה המתאים של בעל הקלנועית. חשוב לדעת שלצמיגים יש גם אלמנט של נוחות שהרי אלו יבטיחו נסיעה יותר חלקה ונעימה.

  • תמרון – נקודה זו נוגעת לשאלה – היכן נוסעים? כלומר, אם מדובר על שימוש בקלנועית בשטחים צפופים יותר, הרי שהקלנועית צריכה להיות בעלת יכולת תמרון טובה יותר. אלמנט זה ייכנס תחת "רדיוס פנייה" במפרטו הטכני של המוצר.


ואם לא קלנועית – איזו אופציות קיימות?

כמובן, שהכל תלוי במצבו של המשתמש והיכולת הפיננסית שלו.

אם מדובר על לקוח שמתקשה מעט לעמוד ולא זקוק לנסוע למרחקים, הרי שאולי בכלל רולטור תהיה האופציה המתאימה לו.

אם מדובר על אדם המתקשה באופן קבוע להתנייד, אולי כסא גלגלים ממונע תהיה הבחירה הנכונה עבורו.

חשוב להבין מהם הצרכים של הרוכש, מהו מצבו הרפואי, מהן היכולות הכספיות שלו ורק לאחר מכן להתחיל לחפש את המוצר המתאים ביותר.


Commentaires


bottom of page