top of page
מערכת לבריאות

ימי הקורונה: מיהן אותן אוכלוסיות בסיכון?

כל מבוגר וילד יודע שבכול הנוגע לקורונה, המבוגרים עונים על ההגדרה של "קבוצת סיכון", אך מי נכנס להגדרה של מבוגר ומי עוד נמצא בקבוצה ולא בשל הגיל? ובכן כל אלו פרמטרים חשובים ביותר, ולו בכדי שנוכל לשמור על הקרובים לנו ובכדי שנוכל להגן על האנשים מסביב, כי לעיתים נראה שאין כל סכנה להיפגש עם חברים, אך בעצם איננו יודעים שגם ביניהם מצויים אנשים שעונים על "ההגדרה" (אוכלוסייה בסיכון), ועל כן אנו מבקשים להרחיב:


מחלות רקע וגיל

ראשית ניישר קו: כולנו יכולים להידבק בנגיף, אך עבור חלקנו ההידבקות יותר מסוכנת, ופה נמצא שני גורמים עיקריים: מחלת רקע וגיל. מבחינת גיל אנשים שמעל גיל 60 נחשבים פגיעים וככול שאנשים יותר מבוגרים, כך הסכנה יותר משמעותית, ואכן הנתונים מכל העולם מצביעים ששיעור התמותה של אנשים מעל גיל 80 הנו הגבוה ביותר - עומד על 14.8%. מכאן שאין זה משנה אם הרמטכ"ל אביב כוכבי נכנס לבידוד או אם השכן שלך התבקש להיכנס לבידוד, וזאת כי כשמתעורר חשש להידבקות אין מקום לדרגות ולייחוס - כולנו שווים וכולנו עשויים לסכן אחרים. עובדה זו מובילה למסקנה נוספת: ככול שאנשים מחזיקים בעמדה יותר בכירה ויותר באים במגע עם אנשים, כך הם יותר צרכים להיות זהירים.




הרגלים ונושאי תפקיד

לצד קריטריונים שנוגעים למחלת רקע וגיל, נמצא פרמטרים נוספים שמעמידים אנשים בפני סכנה, כאשר הפעם נדבר על אנשים שמעשנים ועל נושאי תפקיד מסוימים. שנרחיב? ובכן מעשנים כבדים יכולים לפתח בעקבות הקורונה דלקת ריאות קשה שרק תחריף את התסמינים, ועל כן אם חיפשתם סיבה לחדול לעשן, הרי לכם אחת רלוונטית מתמיד. מבחינת מקצועות מסכנים, נזכיר את התפקידים הבאים: רוקחים, מאמני כושר, דיילים, אופטומטריסטים, אנשי צוות רפואי וכמובן רופאי שיניים, משמע מדובר בנושאי תפקיד שבאים במגע בעייתי עם קבוצה גדולה של אנשים.

מחלות נפיצות

ציינו מחלות רקע כפרמטר בעייתי, ופה נבקש להרחיב. אם כן אלו מחלות עשויות להסתנכרן לא טוב על מחלת הקורונה? עברו על הרשימה הבאה: מחלת כליות כרונית, לחץ דם בעיתי, סוכרת, אסתמה בינונית וחריפה, מחלות לב ומחלות ריאה כרוניות. בנוסף, גם מצבים של דיכוי חיסוני מעמידים בפני סכנה, וכאן נוסיף ל"רשימה השחורה" את המחלות הבאות: מחלות המטולוגיות, מחלות גידוליות, מושתלי איברים, חסרי חיסון גנטי, מושתלי מח עצם, מחלות דלקתיות אימוניות כרוניות ונושאי HIV בעלי דיכוי חיסוני.

מערכת חיסון מוחלשת

לבסוף נציין שבין היתר קיימות תרופות שמכניסות לאותה קבוצת סיכון, וזאת כיוון שהן מדכאות את מערכת החיסון. בנוסף, קיימים טיפולים אונקולוגים או המטואונקולוגים (קרי קרינה) שמעמידים את המטופל בפני סכנת יתר. לאור הדברים כולנו צרכים להיזהר ולהיענות לדרישות שנוגעות להסגר, לשמירת היגיינה ולחיזוק מערכת החיסון, אם בכדי לשמור על עצמנו ואם בכדי לשמור על אנשים אחרים. רק בריאות ושבמהרה נחזור לשגרה!

Comments


bottom of page