כידוע לכולנו, מיגרנה מהווה סוג מסוים של כאב ראש נפוץ, כזה אשר מתאפיין בכאבים המתלווים אל בחילות, רגישות לאור, רגישות לקור, הקאות וכך הלאה. יחד עם זאת, חשוב לציין כי תופעת המיגרנה מופיעה בקרב 15% מהאוכלוסייה וכן, נחשב לסוג כאב הראש השני ברמת הפופולריות, לאחר כאב ראש שנוצר בעקבות מתח. כמו כן, תופעת המיגרנה עשויה להיות קשה ונחרצת, כך שהיא יכולה להוביל להפרעה משמעותית בשגרה היום יומית ולהיעדרות מסביבת הלימודים או העבודה לפרק זמן מסוים. זאת בעוד כי ברוב המוחלט של המקרים, אבחון של מיגרנה מתבצע לרוב בהתאם לתסמינים האופייניים למטופל וכן, שיטת הטיפול הייעודית מתבצעת בדרך כלל בעזרת תרופות שתפקידם העיקרי הינו להקל על רמת הכאב.
על כן, כאב הראש המתלווה אל תופעת המיגרנה הוא כאב ראש אופייני ביותר, כזה אשר מתחיל בהדרגה ונערך בין שעות בודדות למספר ממושך של ימים. עם זאת, חשוב לזכור כי המיגרנה היא תופעה אשר מופיעה בהתקפים, התקפים אשר עלולים להתעורר על ידי טריגרים מסוימים כמו הפרעה במהלך סדר היום, מחסור בקפאין וכיוצא בכך. אצל מחצית הסובלים מתופעת המיגרנה ואף יותר, יופיע הכאב בצד אחד של הראב, וכמעט אצל כולם הכאב יפעם בצורה חודרת.
פרק הזמן שלפני ההתקף
טרם הופעת ההתקף, עשויים להופיע טריגרים מקדימים אשר מודיעים למטופל על הגעתו של התקף המיגרנה וכך למעשה, ניתן יהיה להכין את המטופלים השונים לקראת ההתקף. אצל מרבית הרופאים בתחום, יומיים טרם הופעת ההתקף מופיעים סממנים שונים אשר מכונים "פרודרום" שכן, מדובר על סממנים הכוללים בין היתר ירידה במצב הרוח, עצירות, אי שקט, שינויים בתיאבון וכאבי שרירים. מלבד לאמור, חלק קטן מהאוכלוסייה סובל מתופעת מיגרנה עם אאורה - סממנים מקדימים אשר מתפתחים באופן הדרגתי תחת פרק זמן של עשר דקות עד לחצי שעה, ולאחריהם מופיעה המיגרנה. יש לציין כי הסממנים המתלווים לאאורה עשויים לכלול ראיית צורות, הבזקי אור, תחושת עקצוץ וכיוצא בכך.
הגורמים העיקריים לתופעת המיגרנה
כפי שכבר הספקתם להבין, תופעת המיגרנה מתקשרת באופן ישיר לגורמים רבים, וביניהם גורמים גנטיים וסביבתיים. למרות העובדה כי הסיבה המרכזית להופעת התופעה אינה ברורה לחלוטין, ידוע כי הגורם המרכזי לכאבי הראש יהיה הפרעה בזרימה של הדם, הפרעה אשר משפיעה בין היתר על רמת העצב הטריגמינלי אשר מתקשר באופן ישיר להופעה של כאבי ראש. על כן, התקפי מיגרנה יופיעו במרבית המקרים בעקבות חשיפה לטריגרים שונים, טריגרים אשר כוללים בין היתר שינויים הורמונליים, שינויים בשינה, סוגי מזון שונים, לחץ ועומס, גירויים סנסוריים ועוד מגוון רחב של מצבים כאלו ואחרים אשר משפיעים על המטופלים השונים בצורה כזו או אחרת.
Comentarios